HockeyNews
PLUS

Stjärnbackarna aktuella för spel mot Brynäs

(5615) Röglebackar
Bildbyrån

Publicerad: 18 december 2018

FacebookXWhatsApp

Rögle har nyckelmatch mot Brynäs under onsdagen. Då tränade backduon, Jonas Ahnelöv och Craig Schira, för fullt under tisdagen. 

– Vi kommer ta beslut imorgon om de kommer vara med eller inte, säger sportchefen Chris Abbott till HockeyNews.se. 

Presenteras i samarbete med ATG

Backduon Jonas Ahnelöv och Craig Schira har missat de senaste veckorna på grund av skador. Men under tisdagen tränade båda två för fullt, och de är aktuella för spel redan imorgon mot Brynäs. 

– Vi kommer ta beslut imorgon om de kommer vara med eller inte. Jag kan varken säga det ena eller det andra, säger sportchefen, Chris Abbott. 

I söndags offentliggjorde Rögle lånet av Trevor Mingoia från Västervik. Den amerikanske forwarden kommer att spela de kommande fem matcherna med Rögle och därefter kommer en utvärdering ske kring hur han presterat. 

– Jag har scoutat honom noga de senaste månaderna. Vi är väldigt glada över att Trevor ansluter till oss. Det är en spelare som har sina styrkor i offensiven och kan skapa chanser. Jag ser fram emot att se honom i vår klubb de kommande veckorna, säger han och fortsätter:

– Han hade väldigt bra kemi med Linus (Sandin) och Mattias (Sjögren) på träningen. Förmodligen är det där han spelar imorgon. Det är klart att det är tufft att gå rätt in i laguppställningen, vi får se hur det funkar under matchen. 

Däremot är läget fortsatt oklart kring backen Ben Youds – som inte tränat på is de senaste veckorna. 

– Ben kommer vara borta fram till efter jul. Sedan får vi se om hans situation förbättrats. Det är en skada som är svår att förutspå när han ska vara tillbaka. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!